Statul Islamic din Siria si Irak: originile raului

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 21:00
1163 citiri
Statul Islamic din Siria si Irak: originile raului
Foto: World Bulletin

Catastrofa actuala din Siria si Irak nu este un accident istoric. La originea ei, acum exact 100 de ani, au stat tradarea, minciuna, lacomia, carora li s-au adaugat ignoranta si aroganta unor puteri occidentale. Astazi, scadenta a sosit.

Toate elementele sunt intrunite, alarmant, pentru a sugera ca in 2016 razboiul din Orient va lua o turnura si mai grava.

La inceput a fost razboiul, mai exact Primul Razboi Mondial. In noiembrie 1914, la insistentele Germaniei (cu care se aliase), sultanul otoman, care detinea si titlul de "calif al islamului", a proclamat oficial jihadul impotriva imperiilor britanic, francez si rus. Jihadul proclamat de otomani nu a schimbat mersul razboiului, dar Londra nu stia asta atunci si se temea: cateva sute de milioane de musulmani traiau in teritoriile controlate de Imperiul britanic.

Ca urmare, intre aprilie si noiembrie 1915, Marea Britanie a incercat sa doboare rapid Imperiul Otoman printr-o lovitura directa in stramtoarea Dardanele. Ofensiva a... citeste mai departe despre "Statul Islamic din Siria si Irak: originile raului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Statul Islamic documentar, #Statul Islamic istorie, #acord occident Siria, #razboaie Siria , #Stiri International