Statul Islamic, din ce in ce mai puternic - CIA dezvaluie numarul urias al teroristilor

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 15:00
1252 citiri
Statul Islamic, din ce in ce mai puternic - CIA dezvaluie numarul urias al teroristilor

Statul Islamic are, in prezent, intre 20.000 si 31.500 de combatanti care lupta pe teren, in Siria si Irak, potrivit datelor CIA, mult mai mult decat s-a estimat initial, respectiv 10.000 de luptatori.

"CIA a aflat ca Statul Islamic din Irak si Levant are intre 20.000 si 31.500 de luptatori pe teritoriul Irakului si Siriei, cifre bazate pe toate raporturile serviciilor de informatii din perioada mai-august", a afirmat purtatorul de cuvant al CIA, Ryan Trapani.

Printre acestia se numara 15.000 de combatanti straini, inclusiv 2.000 de persoane din Occident, a declarat un oficial al CIA pentru agentia AFP, citata de Al Jazeera.

Noile date au fost facute publice la o zi dupa ce presedintele american Barack Obama a anuntat ca va extinde ofensiva SUA impotriva Statului Islamic, program care cuprinde noi lovituri aeriene in Siria, noi atacuri in Irak, precum si sprijn pentru ...citeste mai departe despre "Statul Islamic, din ce in ce mai puternic - CIA dezvaluie numarul urias al teroristilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#jihadisti Stat Islamic, #luptatori Stat Islamic, #luptatori Stat Islamic CIA , #Stiri International