Statul Islamic are o mare problema cu banii si risca o revolta

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 11:10
1195 citiri

Gruparea extremista Statul Islamic are probleme cu banii: principalele surse financiare nu mai produc un venit constant.

Intre civili si luptatorii Statului Islamic se casca o diferenta de venituri tot mai mare, ceea ce duce la nemultumiri in randul persoanelor aflate in teritoriile controlate de gruparea sunnita extremista, scrie Fortune.

Cum isi face propaganda Statul Islamic: Imparte bani nevoiasilor

Statul Islamic le-a propus sustinatorilor sai, cand a preluat puterea, ca ii va ajuta pe cei saraci, insa promisiunile sale au ramas neindeplinite. Gruparea extremista a avut venituri de aproximativ 1,2 miliarde de dolari anul trecut, insa cheltuieste mai multi bani pe arme decat pentru nevoile celor opt milioane de persoane pe care le tine sub control.

Auto-proclamatul califat are in prezent o singura cantina pentru saraci, si aceea gestionata de localnici. Grupul a impus reguli dure privind femeile la locul de munca, asa ca multi profesionisti au fugit din teritoriile ...citeste mai departe despre "Statul Islamic are o mare problema cu banii si risca o revolta" pe Ziare.com

#Stat Islamic probleme bani, #Stat Islamic venituri , #Stiri International