Statul Islamic a revendicat atacul din Manchester: Un soldat al Califatului a detonat dispozitive explozive

Marti, 23 Mai 2017, ora 15:17
1109 citiri

Gruparea Statul Islamic a revendicat, marti dupa-amiaza, atentatul terorist de noaptea trecuta, care a lasat in urma 22 de morti si cel putin 59 de raniti.

Anuntul a fost facut prin canalele afiliate Statului Islamic si aplicatiei de mesagerie Telegram, informeaza BBC.

Gruparea terorista adesea revendica atacuri dupa producerea lor, fara ca informatiile sa poata fi verificate imediat, explica The Guardian.

Conform Reuters, Statul Islamic a transmis ca atentatul a fost rezultatul detonarii mai multor dispozitive explozive.

"Unul dintre soldatii Califatului a putut amplasa un dispozitiv exploziv in interiorul locului in care s-au adunat cruciatii in orasul Manchester", se mentioneaza in comunicatul dat publicitatii de gruparea terorista.

Iata si mesajul postat de gruparea terorista, in care se mai arata 30 de "cruciati" au fost ucisi si 70 au fost raniti. Statul Islamic avertizeaza si ca ceea ce va urma va fi si mai "grav".

A statement from Islamic State claiming responsibility for last night's attack has been released in English as well now. pic.twitter.com/xiYXf4hKfr- Shiraz Maher (@ShirazMaher) May 23, 2017

Anterior, sustinatorii Statului Islamic au salutat atacul terorist. Folosind aplicatia criptata de mesagerie Telegram, partizanii Statului Islamic si-au manifestat bucuria.

Intr-un clip postat pe Telegram un barbat mascat prezinta legaturile dintre Statul Islamic si atacul de la Manchester. "Asta este doar inceputul. Leii Statului Islamic incep sa atace toti cruciatii. Allah e mare!", spune barbatul, care apoi prezinta o plansa cu cuvantul "Manchester?" si data zilei in care a avut loc atacul.

"Speram ca autorul sa fie unul dintre soldatii califatului", a scris un alt utilizator pe un canal al jihadistilor.

Sustinatorii Statului Islamic au postat ulterior mesaje prin care se incurajau reciproc sa duca la indeplinire alte atacuri de tipul "lupului singuratic" in Occident. Pentru mobilizare, au postat inregistrari video ale Statului Islamic care ameninta SUA si Europa.

A.S. ...citeste mai departe despre "Statul Islamic a revendicat atacul din Manchester: Un soldat al Califatului a detonat dispozitive explozive" pe Ziare.com

#atentat Manchester Stat Islamic, #Statul Islamic revendica atentat Marea Britanie, #autor atentat Marea Britanie , #Stiri International