Statul Islamic a revendicat atacul de la Londra

Joi, 23 Martie 2017, ora 14:25
877 citiri

Statul Islamic a revendicat atacul de miercuri din Londra, in urma caruia au murit patru persoane si cateva zeci au fost ranite, printre care si doi romani.

Informatia a fost transmisa de agentia de stiri al-Amaq care are legaturi cu organizatia terorista Stat Islamic, transmite The Independent.

Atacatorul a fost descris drept "un soldat al Statului Islamic". Trebuie precizat insa ca Statul Islamic si-a mai asumat responsabilitatea pentru unele atacuri care nu au fost organizate de membrii sai.

The Amaq message claiming Westminster attacker as 'soldier of Islamic State' pic.twitter.com/ThvHDDjVND- Tom Cheshire (@chesh) 23 martie 2017

Amintim ca premierul britanic, Theresa May, a anuntat, joi, ca atacatorul de la Londra a fost in atentia MI5, fiind cercetat in urma cu mai multi ani pentru suspiciuni de violenta extremista, dar ca era o "figura periferica".

Miercuri, un barbat aflat la bordul unui automobil Hyunday 4X4 a lovit pietonii pe Podul Westminster, inainte de a intra in plin in gardul Parlamentului. Acesta a reusit sa injunghie mortal un politistsi a incercat sa intre in cladirea Parlamentului, inainte de a fi impuscat mortal de fortele de securitate.

Vezi si:

Atac la Londra: Imagini din momentul in care a inceput totul (Video)

Un oficial din Parlament i-a facut respiratie gura la gura politistului injunghiat

Atac la Londra: Mai multe persoane au fost arestate ...citeste mai departe despre "Statul Islamic a revendicat atacul de la Londra" pe Ziare.com

#Statul Islamic atac Londra, #Statul Islamic revendicat atac, #atac Londra morti , #Stiri International