Statul Islamic a radicalizat aproape 2.000 de minori din Franta

Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 23:00
895 citiri
Statul Islamic a radicalizat aproape 2.000 de minori din Franta
Foto: Ziare.com

In total 1.954 de minori au fost semnalati ca radicalizati islamic in Franta, un numar cu 121% decat in ianuarie, scrie ziarul le Figaro.

"Leisorii" recrutati de Statul Islamic par sa se inmulteasca in Franta, in pofida infrangerilor militare suferite de organizatia terorista in zona irakiano-siriana, comenteaza ziarul, care prezinta "un bilant datand de la 15 septembrie adus la cunostinta Le Figaro".

Acesti minori constituie 18% din totalul persoanelor reperate, incepand din 2014 si pana in prezent, ca radicalizate, precizeaza cotidianul francez in editia de vineri fara sa citeze surse.

Dintre cei 699 de cetateni francezi care se afla in prezent in Irak si Siria in randul jihadistilor, 17 adolescenti au murit sub steagul Daesh, acronimul arab al Statului islamic, precizeaza cotidianul.

De asemenea, 37 de minori au fost inculpati in cadrul unor proceduri judiciare legate de terorism, iar fetele radicalizate au depasit ca numar baietii.

"Minorii francezi au devenit tinta ...citeste mai departe despre "Statul Islamic a radicalizat aproape 2.000 de minori din Franta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Statul Islamic Franta, #Daesh recrutari Franta , #Stiri International