Statul Islamic a ajuns sa controleze un teritoriu egal cu cel al Marii Britanii

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 10:30
935 citiri
Statul Islamic a ajuns sa controleze un teritoriu egal cu cel al Marii Britanii

Gruparea militanta Statul Islamic a ajuns sa controleze un teritoriu de dimensiunea Marii Britanii, castiga 750.000 de euro pe zi din vanzarile de petrol si de ostatici si are o forta de lupta de 10.000 de luptatori, sustine un expert.

Matthew Olsen, inalt oficial din contra-terorismul american, sustine ca Statul Islamic este "o organizatie extrem de periculoasa care opereaza intr-o parte a lumii haotica" si se considera "noul lider al miscarii globale jihadiste", scrie The Independent.

Statul Islamic a luat fiinta in Siria, in timpul revoltelor impotriva presedintelui Bashar al-Assad si a ajuns sa controlezi bucati mari din aceasta tara si din nordul Irakului.

Daca se pun la socoteala toate puturile petroliere ocupate si banoasa indeletnicire de a solicita recompense pentru prizonieri, Statul Islamic ar avea la dispozitie, spun expertii, peste 2,5 miliarde de euro. O alta sursa banoasa pentru Statul Islamic este vanzarea de antichitati, unele ...citeste mai departe despre "Statul Islamic a ajuns sa controleze un teritoriu egal cu cel al Marii Britanii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Stat Islamic teritoriu Marea Britanie, #Stat Islamic teroristi bani , #Stiri International