Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul cubanez indeparteaza orice privatizare pentru urmatorii 15 ani

Statul cubanez indeparteaza orice privatizare pentru urmatorii 15 ani


Cuba indeparteaza orice privatizare de intreprinderi pana in 2030, potrivit unui plan de dezvoltare, aprobat, care mentine "proprietatea sociala asupra mijloacelor de productie".

Acest plan, aferent perioadei 2016-2030, prezentat la inceputul saptamanii in Consiliul de Ministri de catre vicepresedintele Marino Murillo, insarcinat cu reformele economice, prevede o crestere a PIB-ului, fara sa precizeze cifre, care permite "garantarea dezvoltarii, echitatii si justitiei sociale, mentinerea proprietatii sociale asupra mijloacelor de productie si atingerea unui model de dezvoltare socialist eficient", potrivit cotidianului oficial Granma, citat de Mediafax.

Planul vizeaza "incurajarea si stimularea stiintei, tehnologiei, inovatiei si raspandirea lor, transformarea matricei energetice printr-un recurs sporit la surse de energie regenerabila, modernizarea infrastructurilor si sustinerea demografiei",Potrivit lui Murill

Reformele economice lansate incepand din 2011 au permis crearea a peste 450.000 de locuri de munca independente si a aproximativ 400 de cooperative, provenind in general din intreprinderi publice, dar ale caror active raman in proprietatea statului.

In sectorul public continua sa lucreze peste patru milioane de persoane si reprezinta peste 90% din economia cubaneza.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1126 ori