Statul care este intr-o situatie mai grava decat Grecia - plata datoriei, amanata cativa ani?

Marti, 30 Iunie 2015, ora 18:28
811 citiri
Statul care este intr-o situatie mai grava decat Grecia - plata datoriei, amanata cativa ani?
Foto: Ziare.com

Grecia nu este singura tara aflata sub mare presiune de a-si plati datoriile externe. O tara din America Centrala ar avea nevoie de cativa ani doar pentru a-si amana actuala datorie uriasa - peste jumatate din PIB.

Guvernatorul statului Puerto Rico, Alejandro Garcia Padilla, a spus luni, intr-un mesaj televizat, ca insula, care este un pic mai mare decat un judet din Romania, nu poate plati o datorie de peste 70 de miliarde de dolari, scrie Washington Post.

Criza din Grecia seamana cu momentul de dinaintea izbucnirii Primului Razboi Mondial

Astfel, sustine sursa citata, se creeaza o criza financiara fara precedent, care ar putea duce la costuri de imprumut mai ridicate pentru guvernele de pe cuprinsul Statelor Unite.

"Nu este despre politica. Este despre matematica", a adaugat Alejandro Garcia Padilla, care a subliniat ca tara are nevoie sa amane pentru cativa ani plata datoriei.

Grecia nu va plati marti niciun euro FMI si ameninta cu justitia. Tsipras cere un "NU" masiv ...citeste mai departe despre "Statul care este intr-o situatie mai grava decat Grecia - plata datoriei, amanata cativa ani?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Puerto Rico criza, #Grecia criza, #Puerto Rico datorie , #Stiri International