Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statoil, ExxonMobil si Total au descoperit noi hidrocarburi in Marea Nordului

Statoil, ExxonMobil si Total au descoperit noi hidrocarburi in Marea Nordului

Grupurile petroliere Statoil, ExxonMobil si Total au descoperit in Marea Nordului un nou zacamant mic, care ar contine intre 37 si 63 milioane de barili in echivalent petrol, au anuntat, luni, Directia norvegiana de petrol si Statoil, potrivit AFP. 

Un foraj de prospectie a demonstrat prezenta gazului natural si a condensatelor in apropierea campului Sleipner, aflat deja in exploatare.

"Proprietarii licentei de exploatare vor exploata acest zacamant din vestul campului Sleipner", a indicat directia norvegiana a petrolului, intr-un comunicat.


"Aceasta descoperire intareste perspectivele noastre de a gasi noi resurse in apropierea zacamantului Sleipner", a precizat Tom Dreyer, un inalt responsabil al Statoil, care a calificat descoperirea drept "interesanta".


In afara de compania norvegiana Statoil care detine 58,35% din zacamant, ceilalti participanti sunt compania americana ExxonMobil, cu 32,24%, si cea franceza Total, cu 9,41%. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1049 ori