Statele Unite, presiuni pe Norvegia sa-l aresteze si extradeze pe fugarul Snowden

Vineri, 28 August 2015, ora 12:58
866 citiri
Statele Unite, presiuni pe Norvegia sa-l aresteze si extradeze pe fugarul Snowden
Foto: Arhiva Ziare.com

Statele Unite le-au cerut autoritatilor din Norvegia sa il aresteze de indata pe fugarul Edward Snowden si sa il extradeze, in caz ca fostul consultant al Agentiei Nationate de Securitate (NSA) pune vreodata piciorul in tara scandinava.

Solicitarea americanilor a fost transmisa sub forma unui document oficial diplomatic, la scurt timp dupa ce Edward Snowden a dezvaluit ca se afla in spatele publicarii unui numar urias de documente confidentiale din programele de supraveghere ale SUA, inclusiv asupra unor lideri mondiali, arata site-ul unei televiziuni din Norvegia, NRK.

Il iarta Casa Alba pe cel care a dezvaluit secretele NSA? Raspunsul la petitia "Snowden, un erou"

"Solicitam ca, in cazul in care cetateanul american Edward J. Snowden incearca sa intre in Norvegia pe orice cale, Guvernul Norvegiei sa anunte imediat Ambasada si sa procedeze la returnarea lui Snowden catre Statele Unite prin refuzarea accesului, deportare, expulzare sau alte mijloace legale", se precizeaza in ...citeste mai departe despre "Statele Unite, presiuni pe Norvegia sa-l aresteze si extradeze pe fugarul Snowden" pe Ziare.com

#SUA presiuni Norvegia Snowden, #Snowden arest Norvegia , #Stiri International