State central-europene cer crearea de urgenta a unei politii europene antiimigratie

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 19:44
875 citiri

Austria si alte state central-europene vor depune eforturi pentru a convinge Uniunea Europeana sa creeze o noua structura auxiliara pentru ajutarea tarilor care se confrunta cu un aflux de imigranti, afirma ministrul austriac al Apararii, Hans Peter Doskozil.

Austria propune crearea unei forte auxiliare care sa ofere asistenta Agentiei UE pentru frontiere (Frontex) in gestionarea afluxului de imigranti, informeaza Reuters.

"Propunerea se refera la o misiune mixta - civila si militara - care sa fie mobilizata unde va fi necesar", a declarat Doskozil.

Sarcina noii structuri ar fi securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene si deportarea extracomunitarilor care nu pot primi azil.

Hans Peter Doskozil a declarat vineri ca initiativa este sustinuta de Polonia, Cehia, Ungaria si Croatia, care au trimis deja o scrisoare cu aceasta propunere Federicai Mogherini, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

Politia Romana ...citeste mai departe despre "State central-europene cer crearea de urgenta a unei politii europene antiimigratie" pe Ziare.com

#politica antiimigranti Europa, #refugiati Europa , #Stiri International