Stare de urgenta in Rusia dupa un episod desprins parca din Biblie: Miliarde de lacuste au devorat tot

Miercuri, 05 August 2015, ora 09:44
1229 citiri
Stare de urgenta in Rusia dupa un episod desprins parca din Biblie: Miliarde de lacuste au devorat tot
Foto: Captura Youtube/ViralHog

Miliarde de lacuste s-au abatut asupra unor terenuri agricole din sudul Rusiei, devorand culturi intregi si obligandu-i pe oficiali sa declare starea de urgenta in regiune.

O zona vasta, de cel putin 800 de hectare, este afectata de valuri de insecte uriase - de pana la opt centimetri lungime -, care au distrus lanuri de porumb si alte culturi.

Potrivit unor oficiali locali, aceasta zona nu s-a mai confruntat cu un asemnea fenomen de 30 de ani, relateaza CNN.

Cel putin 10% la suta din culturi au fost deja distruse, potrivit unor functionari, care avertizeaza ca lacustele ameninta mijloacele de subzistenta a agricultorilor locali.

Mergand prin ceea ce a mai ramas dintr-un lan de porumb din regiunea Stavropol, un agricultor, Piotr Stepancenko, arata indurerat. "Priviti, nu a mai ramas nimic din porumb. Lacustele au mancat tot, de la frunze si pana la stiuleti", spune el.

Televiziunea de stat leaga fenomenul de modificarile climatice - inundatii si cresterea temperaturilor ...citeste mai departe despre "Stare de urgenta in Rusia dupa un episod desprins parca din Biblie: Miliarde de lacuste au devorat tot" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lacuste invazie Rusia stare urgenta , #Stiri International