Stare de razboi in Ucraina: Ce masuri exceptionale se iau in Donetk si Luhansk

Joi, 29 Mai 2014, ora 10:45
1017 citiri
Stare de razboi in Ucraina: Ce masuri exceptionale se iau in Donetk si Luhansk

Autoritatile ucrainene, implicate intr-o operatiune anti-terorista in estul framantat de separatisti, iau masuri exceptionale pentru a stavili fragmentarea tarii.

Un parlamentar a introdus, miercuri seara, un proiect de lege in Verhovna Rada, cu privire la instituirea starii de urgenta in regiunile unde se inregistreaza cele mai sangeroase ciocniri intre fortele guvernamentale si separatisti, Donetk si Luhansk, scrie Itar Tass.

Anterior acestei initiative, Administratia de Stat a Aviatiei din Ucraina a extins pe termen nedeterminat restrictiile de zbor de la aeroportul international Serghei Prokofiev, din Donetk. Restrictiile au fost impuse initial la inceputul acestei saptamani, intrucat aici s-a desfasurat o incercare de preluare a controlului de catre separatisti, iar fortele guvernamentale au ripostat, ceea ce a dus la o confruntare sangeroasa.

Denis Antoniuk, purtatorul de cuvant al Administratiei, a aratat ca "expertii au examinat infrastructura aeroportului. Situatia ...citeste mai departe despre "Stare de razboi in Ucraina: Ce masuri exceptionale se iau in Donetk si Luhansk" pe Ziare.com

#Ucraina confruntari Donetk, #Ucraina separatisti morti , #Stiri International