Stanga socialista din Franta isi alege candidatul la prezidentiale

Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 21:16
5744 citiri
Stanga socialista din Franta isi alege candidatul la prezidentiale

Tabara socialistilor francezi, slabita si divizata, isi alege candidatul pentru alegerile prezidentiale, duminica, dintre favoritul Benoit Hamon si fostul premier Manuel Valls, pe fondul unui scandal izbucnit in ultimele zile ce a fragilizat pozitia candidatului dreptei Francois Fillon, comenteaza AFP.

Manuel Valls (54 de ani), care pune accentul pe experienta sa la putere in contextul amenintarii jihadiste in Franta, a incercat in aceasta saptamana sa recupereze decalajul fata de adversarul sau Benoit Hamon (49 de ani), dandu-se drept un candidat mai "credibili" decat acesta. Hamon si-a focalizat campania pe un program de justitie sociala, calificat drept "utopic" de catre fostul premier.

Potrivit comentatorilor, aceste atacuri care adancesc fractura intre cele "doua stangi" risca sa compromita imperativul mobilizarii dupa primare, intr-un context si asa dificil pentru Partidul Socialist, dispersat dupa cinci ani de guvernare.

De luni de zile, castigatorul competitiei in tabara socialistilor, oricare ar fi el, este dat ca descalificandu-se in primul tur al alegerilor prezidentiale din 23 aprilie, cu mult in urma candidatei extremei drepte Marine Le Pen - incurajata de Brexit si victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale americane - si a candidatului dreptei conservatoare Francois Fillon.

Dar cu trei luni inaintea alegerilor prezidentiale, suspiciunile privind locul fictiv de munca al sotiei lui Francois Fillon, Penelope, fac mai dificila sarcina candidatului dreptei, care lupta pentru a-si pastra sansele in alegeri.

Astfel, in acest punct al campaniei sunt posibile rasturnari de situatie si surprize, cei doi candidati socialisti vor cu orice pret sa demonteze scenariul infrangerii lor. ...citeste mai departe despre "Stanga socialista din Franta isi alege candidatul la prezidentiale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri primare Franta, #candidat stanga Franta , #Stiri International