Spania, acuzata ca a patruns ilegal in apele si spatiul aerian britanice

Luni, 10 August 2015, ora 10:13
821 citiri
Spania, acuzata ca a patruns ilegal in apele si spatiul aerian britanice
Foto: Arhiva Ziare.com

Ambarcatiuni ale politiei si elicoptere ale serviciilor vamale spaniole au patruns in mod ilegal in apele teritoriale si in spatiul aerian al micului teritoriu britanic Gibraltar din sud-vestul Spaniei, au acuzat duminica oficiali britanici.

Ambarcatiuni spaniole au "intrat in mod repetat" in zona, fara sa notifice autoritatiile din Gibraltar, a declarat secretarul Hugo Swire de la Biroul de Externe, relateaza AP in pagina electronica.

In pofida faptului ca aceste incursiuni au avut loc in timpul unei urmariri a unei barci de mare viteza suspectate de trafic de droguri, actiunile spaniole sunt ilegale, a subliniat el.

Nava de razboi britanica trimisa sa sperie Spania a ajuns la Gibraltar

Urmarirea autoritatilor spaniole, la care au participat si elicoptere apartinand serviciilor vamale, care au zburat la joasa altitudine, este o dovada de "bravada" care a esuat, permitand unui suspect de trafic de droguri sa scape, in pofida faptului ca alti doi, ambii ...citeste mai departe despre "Spania, acuzata ca a patruns ilegal in apele si spatiul aerian britanice" pe Ziare.com

#Spania intrat ilegal ape britanice, #Spania incalcat spatiu aerian britanic , #Stiri International