Sotia premierului japonez s-ar fi prefacut ca nu stie engleza, ca sa nu discute cu Trump

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 12:44
1480 citiri
Sotia premierului japonez s-ar fi prefacut ca nu stie engleza, ca sa nu discute cu Trump
Foto: Captura YouTube

Intr-un interviu acordat de Donald Trump cotidianului american The New York Times, acesta a declarat ca sotia premierului nipon, Akie Abe, langa care a fost asezat la cina oficiala de la summitul G20, nu stie deloc engleza, asa ca a fost "ciudat" sa stea langa ea la masa. Jurnalistii au descoperit insa ca, in realitate, Akie Abe vorbeste engleza, dupa cum reiese din inregistrari postate pe YouTube.

In interviul acordat New York Times, Donald Trump le povesteste jurnalistilor despre cina de la G20: "Am fost asezat langa sotia premierului Abe, despre care cred ca e un tip minunat. Si ea e o femeie minunata, dar nu vorbeste engleza", a explicat presedintele american.

Intrebat fiind de reporter "deloc?", acesta a replicat: "Deloc. Nici macar 'buna ziua'".

"Cred ca a fost o asezare ciudata la masa", a completat jurnalistul, la care Trump a raspuns: "Da, a fost greu, pentru ca am stat acolo timp de o ora si 45 de minute".

Trump a reluat apoi: "Stateam la masa asta uriasa. Sotiile erau separate de soti, fac asta cateodata la unele intalniri de acest tip, alteori nu. De data asta au procedat asa. E mai usor cand nu o fac pentru ca ai cu cine vorbesti, nu?

Stateam langa presedintele Argentinei si sotia acestuia (Mauricion Macri - n. red.), o femeie draguta, care vorbeste engleza, si sotia premierului Japoniei (Shinzo Abe - n.red.). Aveam un traducator pentru japoneza, altfel ar fi fost mult mai dificil".

La scurt timp dupa publicarea interviului, un jurnalist britanic, de la The Guardian, a scris insa pe Twitter ca Akie Abe, sotia premierului japonez, vorbeste fluent limba engleza. Ceea ce inseamna ca sotia oficialului nipon s-a prefacut timp de aproape 2 ore, pentru a nu vorbi cu Trump, a scris Jessica Valenti pe reteaua sociala, conform Indy100.

Looks like the First Lady of Japan pretended not to speak English for nearly 2 hrs to avoid talking to Trump https://t.co/ee9LGHVlDo- Jessica Valenti (@JessicaValenti) July 20, 2017

Nu putem sti care este adevarul, insa iat-o pe sotia premierului nipon vorbind engleza la un eveniment din 2014:

Revenind la cina de la G20, Trump a mai povestit ca sotia lui, Melania, a stat departe de el, de cealalta parte a mesei, langa presedintele rus, Vladimir Putin. Intrebat daca aceasta vorbeste limba rusa, Trump a replicat ca "nu", ca "stie alte limbi". Amintim ca Melania Trump, fost model, e originara din Slovenia.

Cat despre discutia lui Trump cu Putin, aceasta a avut loc, potrivit spuselor presedin ...citeste mai departe despre "Sotia premierului japonez s-ar fi prefacut ca nu stie engleza, ca sa nu discute cu Trump" pe Ziare.com

#Trump sotie premier japonez G20, #sotie premier japonez prefacut Trump engleza, #Akie Abe engleza Trump , #Stiri International