Somerii britanici, trimisi la munca pe gratis

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 00:07
1098 citiri
Somerii britanici, trimisi la munca pe gratis

Britanicii care nu se straduiesc suficient de mult sa-si gaseasca un loc de munca ar putea fi fortati sa munceasca gratis, sau isi vor pierde ajutorul de la stat. 

Iain Duncan Smith (foto), secretarul asigurarilor sociale din Marea Britanie, urmeaza sa anunte o initatiativa legislativa prin care somerii vor fi obligati sa munceasca 30 de ore pe saptamana, in diferite locatii, iar daca nu se vor prezenta, isi vor pierde ajutoarele acordate de catre stat pentru cel putin trei luni, scrie The Telegraph.

Smith va anunta aceasta decizie ca parte a unui pachet de masuri ce are ca scop schimbarea mentalitatii britanicilor care prefera sa primeasca ajutoare sociale fara sa-si caute ceva de munca.

Acesta spune ca un nou mod de administrare a ajutoarelor va fi pus la punct, pentru a-i recompensa pe cei care se straduiesc sa caute un loc de munca, dar vor fi sanctiuni dure pentru cei care refuza sa coopereze.

Intr-una dintre cele mai controversate masuri, guvernul va introduce "unitatile de munca obligatorie", prin care somerilor care nu si-au gasit un loc de munca li se va administra "un stimul suplimentar".

Cei fortati sa participe in program vor trebui sa munceasca 30 de ore pe saptamana, pentru patru saptamani, intr-o astfel de unitate, sau sa participe la un proiect in folosul comunitatii.

Câciu vs. Burduja. Miniștrii se contrează pe schema de investiții pentru energie regenerabilă: ”Să nu fie plătită de populație”
Câciu vs. Burduja. Miniștrii se contrează pe schema de investiții pentru energie regenerabilă: ”Să nu fie plătită de populație”
Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a criticat marți, 26 martie, schema de susținere a energiei regenerabile prin Contracte pentru Diferență (CfD). Într-un...
#someri, #britanici, #ajutor de stat, #loc de munca , #Stiri International