Soluțiile găsite de Germania pentru a scăpa de șantajul cu gaz și petrol rusesc. Exporturile Moscovei vor scădea cu 90%

Miercuri, 17 August 2022, ora 08:41
659 citiri
Soluțiile găsite de Germania pentru a scăpa de șantajul cu gaz și petrol rusesc. Exporturile Moscovei vor scădea cu 90%
Germania a amânat până acum decizia de a închide trei centrale nucleare FOTO Twitter

Regimul de șantaj energetic al Federația Ruse obligă țările europene să caute furnizori alternativi.

Potrivit Reuters, Germania se află în stadiul de aprovizionare cu ţiţei din Statele Unite. Se așteaptă sosirea celui de-al doilea transport. Un petrol de grad acid a fost găsit în câmpurile din Golful Mexic, care poate înlocui complet marca rusă Urals.

Conform previziunilor, eforturile depuse în Europa vor contribui la reducerea volumului importurilor de petrol din Federația Rusă cu până la 90%.

De asemenea, se lucrează pentru găsirea unor surse alternative de gaze. Până în ianuarie 2023 vor fi puse în funcțiune două terminale mari de recepție a gazului lichefiat.

Guvernul german obligă cele mai mari companii energetice sa-și asigura cantitățile maxime, care vor trebui să cumpere GNL indiferent de preț, ce poate acoperi până la 9% din necesarul de gaz al țării.

În plus Germania a amânat până acum decizia de a închide trei centrale nucleare. În condițiile crizei energetice, care ar putea avea loc în această iarnă, exploatarea centralei nucleare va atenua situația. ...citeste mai departe despre "Soluțiile găsite de Germania pentru a scăpa de șantajul cu gaz și petrol rusesc. Exporturile Moscovei vor scădea cu 90%" pe Ziare.com

#Germania, #solutii, #santaj, #gaz rusesc , #Stiri International