Solutia unui ministru german la criza refugiatilor: Sa fie interceptati pe mare si dusi in Africa

Duminica, 06 Noiembrie 2016, ora 21:24
746 citiri
Solutia unui ministru german la criza refugiatilor: Sa fie interceptati pe mare si dusi in Africa
Foto: Arhiva/Ziare.com/Anca Magurean

Ministrul german de Interne a venit cu o propunere controversata, el fiind de parere ca migrantii ar trebui sa fie opriti sa mai ajunga in Europa. Potrivit acestuia, refugiatii ar trebui interceptati pe mare si dusi in Africa.

Thomas de Maiziere, coleg de partid cu Angela Merkel, e de parere ca imigrantii ar trebui dusi in tari ca Tunisia, Egipt sau alte tari nord-africane, de unde sa aplice pentru azil, arata The Independent, care citeaza cotidianul german Welt am Sonntag.

Daca cererile le sunt acceptate, atunci migrantii ar urma sa fie transportati in siguranta in Europa, isi continua acesta rationamentul.

"Eliminarea posibilitatii de a ajunge pe coasta europeana ar putea convinge imigrantii sa nu se mai imbarce intr-o calatorie scumpa, care i-ar putea costa viata", explica ministrul.

O astfel de strategie, inspirata dupa un model folosit in Australia, spune ministrul, ar salva multe vieti, afirma Thomas de Maiziere.

Legat de aceasta propunere nu exista deocamdata ...citeste mai departe despre "Solutia unui ministru german la criza refugiatilor: Sa fie interceptati pe mare si dusi in Africa" pe Ziare.com

#refugiati interceptati mare intorsi Africa, #refugiati intorsi mare propunere Germania, #imigranti dusi Africa propunere Germania, #imigranti Germania , #Stiri International