Solutia greceasca la criza imigrantilor - ii sechestreaza pe insule

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 17:39
918 citiri
Solutia greceasca la criza imigrantilor - ii sechestreaza pe insule
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Autoritatile elene au decis sa limiteze fluxul de imigranti dinspre Marea Egee prin limitarea curselor de feribot si biletelor de feribot vandute imigrantilor. Acestia nu vor mai putea pleca de pe insule catre Grecia continentala, ceea ce va permite, spera autoritatile de la Atena, sa se deblocheze situatia zecilor de mii de imigranti blocati la granita cu Macedonia.

"Trebuie sa incetinim influxul din cauza blocajului de pe continent", a explicat ministrul pentru Navigatie si Insule, Thororis Dritsas, citat de DPA.

Vor fi vandute mai putine bilete de feribot imigrantilor si mai putine feriboturi vor fi trimise catre insulele unde sosesc imigrantii dinspre Turcia. Aceste masuri vor face ca imigrantii "sa astepte un pic mai mult" inainte de a-si continua calatoria, dupa ce se inregistreaza, a explicat Dritsas.

Mai mult, pentru a evita impovararea excesiva a insulelor, imigrantii vor fi adapostiti pe feriboturile andocate in porturile Lesbos, Chios si Samos.

Potrivit ...citeste mai departe despre "Solutia greceasca la criza imigrantilor - ii sechestreaza pe insule" pe Ziare.com

#Grecia masuri imigranti Egee, #Grecia influx imigranti Egee , #Stiri International