Socialistii conduc in sondaje, in fata Angelei Merkel, pentru prima data din 2006

Duminica, 19 Februarie 2017, ora 14:08
889 citiri
Socialistii conduc in sondaje, in fata Angelei Merkel, pentru prima data din 2006
Foto: Facebook Angela Merkel

Partidul Social Democrat (SPD) din Germania a depasit in sondaje formatiunea crestin-democrata a cancelarului Angela Merkel, rezultatul fiind o premiera in ultimii 11 ani, relateaza Reuters, citand rezultatele unui sondaj realizat de institutul Emnid si publicat de Bild am Sonntag.

Sondajul crediteaza SPD cu 33% din voturi la alegerile ce vor avea loc in aceasta toamna. Socialistii sunt insa urmati indeaproape, la doar un punct procentual, de coalitia CDU/CSU.

In ultimele patru saptamani, SPD a inregistrat o crestere in sondaje de 12 puncte. Cresterea-record coincide cu desemnarea fostului presedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, drept candidatul partidului la postul de cancelar al Germaniei la alegerile din 24 septembrie.

Socialistii, parteneri minoritari in coalitia de la guvernare, s-au situat ani la rand in urma blocului conservator in sondaje. Nominalizarea lui Schulz a atras un val de sustinere fata de SPD. Ultima data cand formatiunea a castigat alegerile a fost in 2002.

Vineri, Grupul de Cercetare Electorala a publicat un sondaj de opinie realizat pentru ZDF, iar cifrele indicau ca SPD se afla cu patru puncte procentuale in spatele CDU/CSU. ...citeste mai departe despre "Socialistii conduc in sondaje, in fata Angelei Merkel, pentru prima data din 2006" pe Ziare.com

#Angela Merkel socialisti sondaje Germania, #alegeri Germania socialisti alegeri , #Stiri International