Social democratii germani nu-l vor pe Schauble in fruntea Eurogrupului

Luni, 04 Iunie 2012, ora 09:59
977 citiri
Social democratii germani nu-l vor pe Schauble in fruntea Eurogrupului

Frank-Walter Steinmeier, membru al Partidului Social Democrat german (SPD), s-a declarat impotriva unei eventuale numiri a actualului ministru de finante Wolfgang Schauble in fruntea Eurogrupului, intr-un interviu in Bild am Sonntag, potrivit AFP.

"Nu-mi place aceasta idee", a declarat pentru ziar Frank-Walter Steinmeier, seful grupului de deputati SPD din Bundestag, fost ministru de externe si vice-cancelar.

Schauble, un conservator partizan al austeritatii, a fost intr-o vreme favorit pentru a fi numit in aceasta vara succesor al luxemburghezului Jean-Claude Juncker in fruntea Eurogrupului, forumul ministrilor de finante din zona euro. Dar, de la alegerea lui Francois Hollande in fruntea statului francez, el trebuie sa faca fata reticentelor Parisului.

Frank-Walter Steinmeier considera ca acest post ar trebui sa revina unui conducator care sa apartina unei tari membre mai putin importante din zona euro.

Mandatul lui Jean-Claude Juncker, care este si premier al Luxemburgului, se termina la sfarsitul lui iunie. Juncker, care ocupa aceasta functie de la crearea forumului, in 2005, a spus ca nu doreste sa fie reales, deoarece aceasta dubla responsabilitate este prea grea.

Social-democratii si Verzii germani ii cerusera deja lui Schauble, la jumatatea lui mai, sa abandoneze ministerul de finante dar ar fi sa fie numit in fruntea Eurogrupului, pentru a evita orice suspiciune de conflict de interese.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#eurogroup, #Wolfgang Schauble Germania, #Wolfgang Schauble ajutor Grecia , #Stiri International