Țara din Europa care se opune vehement importului de cereale ucrainene

Sambata, 16 Septembrie 2023, ora 07:21
782 citiri
Țara din Europa care se opune vehement importului de cereale ucrainene
Slovacia prelungeşte embargoul până la finalul anului FOTO Pixabay

După Ungaria şi Polonia, Slovacia a anunţat vineri prelungirea embargoului asupra cerealelor ucrainene, în ciuda deciziei luate de Comisia Europeană de încetare a restricţiilor, relatează AFP.

Guvernul slovac a indicat într-un comunicat că a "decis să interzică importul lor la nivel naţional până la sfârşitul anului".

După ce Polonia, Ungaria, Slovacia şi Bulgaria au interzis temporar importurile unor produse agroalimentare ucrainene, în special cereale, Comisia Europeană a ajuns la sfârşitul lunii aprilie la un acord cu aceste patru ţări, plus România, pentru ca ele să garanteze tranzitul cerealelor ucrainene, în schimbul unor "măsuri excepţionale de salvgardare" aplicate pentru patru produse agricole ucrainene, respectiv grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea soarelui, acord care a expirat pe 15 septembrie.

Cele cinci ţări ceruseră Comisiei Europene prelungirea acestei interdicţii, solicitare în final respinsă vineri de Bruxelles, care a motivat că "distorsiunile de pe pieţele celor cinci state membre care sunt vecine cu Ucraina au dispărut".AGERPRES/(AS - autor:

...citeste mai departe despre "Țara din Europa care se opune vehement importului de cereale ucrainene" pe Ziare.com

#cereale ucraina, #import cereale ucraina, #embargou, #embargou cereale ucraina, #slovacia , #Stiri International