Singurii castigatori ai colapsului Schengen, teroristii si partidele populiste: Cum rezolvam criza refugiatilor

Duminica, 08 Mai 2016, ora 21:51
912 citiri
Singurii castigatori ai colapsului Schengen, teroristii si partidele populiste: Cum rezolvam criza refugiatilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Valul fara precedent de refugiati care au dat navala in Europa a determinat cateva dintre statele membre UE sa isi inchida granitele. Trei atentate teroriste sangeroase care au avut loc in putin mai mult de un an au contribuit la sentimentul de neincredere.

Schengen, acordul din 1995 care a eliminat frontierele nationale in aproape toata Uniunea Europeana, nu a fost gandit pentru o astfel de criza, iar acum este pe punctul de a se destrama, scrie Camino Mortera-Martinez, cercetator la Centrul pentru Reforma Europeana, intr-un articol publicat pe site-ul The Telegraph.

Pe masura ce imigrantii din zone de conflict continua sa vina in Europa, creste riscul ca granitele nationale sa fie reinstaurate pe continent, asta daca UE nu reuseste sa gaseasca o solutie pe termen lung.

De ce ar conta inchiderea frontierelor? In primul rand, Schengen a ajutat mult economia Europei. Spatiul Schengen acopera 400 de milioane de oameni, iar abolirea controalelor la granite a sporit comertul intre ...citeste mai departe despre "Singurii castigatori ai colapsului Schengen, teroristii si partidele populiste: Cum rezolvam criza refugiatilor" pe Ziare.com

#destramare Schengen refugiati, #Schengen teroristi, #colaps Schengen, #teroristi UE refugiati , #Stiri International