Si totusi, daca Uniunea Europeana va esua?

Vineri, 30 Decembrie 2016, ora 12:04
2090 citiri
Si totusi, daca Uniunea Europeana va esua?

Incepand cu 1 ianuarie 2007 (data oficiala a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana), am crezut cu totii ca asistam la "sfarsitul istoriei" pentru tara noastra.

Atinsesem toate obiectivele fixate, tara fusese integrata in sistemul euro-atlantic de securitate si economia se integra treptat in ceea ce atunci se anunta a fi "cea mai mare economie a lumii". Lumea parea mai sigura si parcursul Romaniei urma sa fie unul liniar, prin care sa atingem obiectivele de "convergenta", adica sa reducem treptat diferentele istorice de dezvoltare dintre noi si lumea vestica.

Pentru intelegerea facila a situatiei, trebuie sa spunem ca media Uniunii Europene pe indicatorii sintetici macroeconomici este Italia, inclusiv la PIB/capita in metodologie PPP. Cu alte cuvinte, daca vom atinge nivelul Italiei (tara unde se afla cei mai multi romani plecati de acasa pentru un loc de munca, a patra cea mai mare economie din UE) vom atinge nivelul mediu al UE si vom asista la cel de-al doilea "sfarsit al ...citeste mai departe despre "Si totusi, daca Uniunea Europeana va esua?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Uniunea Europeana esec, #Romania aderare UE , #Stiri International