Sfarsitul lui Erdogan. Cazul Nero si conspiratia lui Piso

Luni, 18 Iulie 2016, ora 13:05
1030 citiri
Sfarsitul lui Erdogan. Cazul Nero si conspiratia lui Piso

Ideea ca Erdogan si-a inscenat singur - sau doar a controlat - lovitura de stat de vineri e exotica si ignora psihologia politica elementara.

Un autocrat nu-si vulnerabilizeaza niciodata deliberat imaginea de lider puternic - nici macar pentru castiguri imagologice mai mari. Chiar daca ar fi fost disperat, pe marginea prapastiei (chiar nu e cazul), Erdogan ar fi ales sa mimeze forta, nu sa para pe punctul de a pierde puterea.

Un cunoscut rege arab, extrem de intelept, pasionat de masini, avea obiceiul de a castiga intotdeauna raliul tarii sale: politicienii, oricat de destepti, nu au niciodata suficienta auto-ironie si subtilitate incat sa mai si piarda deliberat. In plus, asa cum nu e recomandat niciodata sa-ti dai singur foc la valiza, nu-i chiar cel mai inteligent lucru sa-ti organizezi singur comploturi - pentru simplu fapt ca, undeva pe drum, ideea odata pornita poate chiar prinde viata.

In fapt, oricat de intarit a iesit Erdogan in acest weekend, sfarsitul lui se ...citeste mai departe despre "Sfarsitul lui Erdogan. Cazul Nero si conspiratia lui Piso" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tentativa lovitura stat Turcia, #Erdogan lovitura stat Turcia , #Stiri International