Seul: Coreea de Nord manifesta disponibilitatea de a renunta la arme nucleare

Joi, 19 Aprilie 2018, ora 14:49
1089 citiri
Seul: Coreea de Nord manifesta disponibilitatea de a renunta la arme nucleare
Foto: Arhiva Pixabay

Coreea de Nord a acceptat principiul "denuclearizarii complete" in schimbul unor garantii de securitate, anunta presedintele Coreei de Sud, Moon Jae-In.

"Coreea de Nord exprima dorinta denuclearizarii totale. Liderii nord-coreeni nu stabilesc nicio conditie inacceptabila pentru Statele Unite, precum retragerea trupelor americane din Coreea de Sud. Phenianul cere doar incetarea ostilitatilor politice fata de Coreea de Nord si garantii de securitate", afirma presedintele sud-coreean, citat de Le Figaro.

Presedintele Coreei de Sud nu a exclus posibilitatea semnarii unui tratat de pace in acest conditii.

Razboiul dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud, din perioada 1950-1953, s-a incheiat printr-un armistitiu, nu printr-un tratat de pace. "Raman inca multe obstacole. In primul rand, trebuie sa avem un bun inceput prin summitul Coreea de Nord - Coreea de Sud, iar dialogul va trebui sa continue dupa ce vom vedea rezultatele summitului americano - nord-coreean", a spus liderul de la Seul.

Mike Pompeo, directorul in exercitiu al CIA desemnat secretar de Stat al SUA, s-a intalnit recent cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, pentru a pregati viitoarea intrevedere cu presedintele Donald Trump.

Citeste si Dupa 65 de ani de la armistitiu, Coreea de Sud si Coreea de Nord ar putea incheia un acord de pace ...citeste mai departe despre "Seul: Coreea de Nord manifesta disponibilitatea de a renunta la arme nucleare" pe Ziare.com

#Coreea de Nord nuclear , #Stiri International