Serviciul german de informatii externe a spionat ani de zile Interpolul - presa

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 23:43
2603 citiri
Serviciul german de informatii externe a spionat ani de zile Interpolul - presa

Serviciul german de informatii externe (BND) a spionat ani de zile Organizatia Internationala de Politie Criminala Interpol si birourile de legatura ale organizatiei in zeci de tari precum Austria, Grecia si Statele Unite ale Americii, scrie revista germana Der Spiegel, relateaza sambata Reuters.

Der Spiegel, care mentioneaza documente pe care le-a consultat, a afirmat ca BND a adaugat adrese de e-mail, numere de telefon si numere de fax ale anchetatorilor de politie pe lista sa de supravegheri.

In plus, agentia germana de informatii a monitorizat si Oficiul European de Politie Europol, cu sediul la Haga, scrie publicatia germana.

Der Spiegel a relatat in luna februarie ca BND a spionat jurnalisti ai mai multor institutii media straine, printre care BBC, New York Times si Reuters.

Activitatile BND au fost atent analizate in timpul unei investigatii parlamentare germane cu privire la acuzatiile potrivit carora Agentia Nationala de Securitate din SUA (NSA) ar fi monitorizat comunicatiile unor lideri straini, inclusiv telefonul mobil al cancelarului german Angela Merkel, aminteste Reuters.

Konstantin von Notz, membru al Partidului Verzilor care face parte din Comisia de investigatie, a descris ultimele informatii privind activitatile de spionaj ale BND drept "scandaloase si impenetrabile".

"Stim acum ca parlamente, diverse companii si chiar jurnalisti si editori au fost vizati, precum si tari aliate", a spus von Notz intr-un comunicat.

El a spus ca ultimele informatii arata cat de ineficiente au fost pana acum controalele parlamentare, in pofida noii legislatii care vizeaza reformarea BND. "Acest lucru reprezinta un pericol pentru statul nostru de drept", a spus el. ...citeste mai departe despre "Serviciul german de informatii externe a spionat ani de zile Interpolul - presa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#germani spionat Interpol Europol , #Stiri International