Serviciile secrete germane acuza Rusia de un nou atac informatic. Kremlinul vorbeste de o "vanatoare de vrajitoare"

Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 08:43
1006 citiri
Serviciile secrete germane acuza Rusia de un nou atac informatic. Kremlinul vorbeste de o "vanatoare de vrajitoare"
Foto: Arhiva Ziare.com

Serviciile de informatii germane sustin ca Rusia ca s-ar fi aflat in spatele unui atac informatic impotriva OSCE, organizatie care monitorizeaza eforturile de pace in Ucraina, in timp ce Moscova acuza Casa Alba de "vanatoare de vrajitoare", pentru ca americanii au gasit-o responsabila pentru implicarea hackerilor in alegerile prezidentiale.

Anchetatorii germani au prezentat dovezi ca un cunoscut grup de hackeri rusi, despre care se crede ca ar avea legaturi cu Kremlinul, a atacat luna trecuta computerele Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE).

Anuntul a fost facut de Hans Georg Maasen, seful serviciului de informatii interne din Germania, BfV, citat de The Guardian.

Maasen a spus ca gruparea responsabila este APT28, un alt nume pentru Fancy Bear, care a fost implicata si in furtul de documente de pe serverele Partidului Democrat din SUA, in timpul campaniei prezidentiale, in efortul de a-l ajuta pe Donald Trump sa castige alegerile.

Trump accepta, in ...citeste mai departe despre "Serviciile secrete germane acuza Rusia de un nou atac informatic. Kremlinul vorbeste de o "vanatoare de vrajitoare"" pe Ziare.com

#Rusia atac informatic OSCE, #Rusia atac informatic Germania, #Rusia vanatoare vrajitoare , #Stiri International