Serbia si Kosovo au incheiat un acord istoric

Miercuri, 26 August 2015, ora 07:46
834 citiri
Serbia si Kosovo au incheiat un acord istoric
Foto: Twitter/ @FedericaMog

Serbia si Kosovo au incheiat marti un acord istoric, care priveste mai multe domenii cheie, evolutie ce reprezinta un progres important catre normalizarea relatiilor dintre ele, a anuntat sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini.

Acordul, convenit de premierul sarb Aleksandar Vucic si de omologul sau kosovar Isa Mustafa, cuprinde crearea unui sistem judiciar in nordul Kosovo acceptabil atat pentru minoritatea sarba, cat si pentru majoritatea kosovara de origine albaneza.

Acordul mai contine un document despre politica energetica, un plan de modernizare a sistemului de telecomunicatii si o intelegere asupra podului de la Mitrovica, disputat de ambele populatii ce compun acest oras din nordul Kosovo.

"Reusita de astazi reprezinta o reusita istorica in procesul de normalizare", se arata intr-un comunicat semnat de Federica Mogherini, care a mediat negocierile. "De solutiile gasite astazi va beneficia concret ...citeste mai departe despre "Serbia si Kosovo au incheiat un acord istoric" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord istoric Serbia Kosovo , #Stiri International