Senatul SUA a pregatit noi sanctiuni pentru Rusia. Putin asteapta sa vada ce va face Trump

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 15:14
861 citiri
Senatul SUA a pregatit noi sanctiuni pentru Rusia. Putin asteapta sa vada ce va face Trump
Foto: Arhiva site/Kremlin

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca este prea devreme sa se vorbeasca despre masuri de raspuns impotriva posibilei noi serii de sanctiuni pe care SUA intentioneaza sa le impuna Moscovei.

"Trebuie sa vedem ce se intampla. De aceea, este prematur sa vorbim public despre actiuni de raspuns", a spus Putin intr-un interviu, din care au fost difuzate sambata fragmente la postul de televiziune Rossiya1, informeaza Agerpres.

"Va complica, intr-adevar relatiile ruso-americane. Cred ca este daunator", a mai spus Putin.

La inceputul acestei saptamani, Senatul american a votat aproape in unanimitate o lege care prevede impunerea de noi sanctiuni Rusiei si care il forteaza pe presedintele Donald Trump sa obtina aprobarea Congresului inainte de orice relaxare a sanctiunilor existente.

La baza noului set de sanctiuni economice se afla proiectele energetice prin care Rusia incearca sa isi asigure o prezenta mai activa in piata de profil din Uniunea Europeana, in special gazoductul Nord Stream 2.

Nord Stream 2 va dubla cantitatea de gaz exportata de Gazprom in Europa pe ruta baltica, principalul beneficiar fiind Germania, dar, pentru anumiti analisti, reprezinta si echivalentul unui Cal Troian, sporind dependenta UE de gazul rusesc si ajutand la reducerea tranzitului de gaze pe teritoriul Ucrainei, un aliat zonal al SUA.

Masurile de sanctiune nu vor viza doar Moscova insa, dupa cum arata amendamentele aduse proiectului de lege. "Va sanctiona pe oricine investeste si sustine constructia noilor retele de export de energie din Rusia", a explicat Mike Crapo, un senator care este co-autor al proiectului de lege. ...citeste mai departe despre "Senatul SUA a pregatit noi sanctiuni pentru Rusia. Putin asteapta sa vada ce va face Trump" pe Ziare.com

#Putin reactie sanctiuni SUA Trump , #Stiri International