Senatorii italieni vor masuri de austeritate

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 18:10
976 citiri
Senatorii italieni vor masuri de austeritate
Sursa foto :Adevarul.it

Senatul Italiei solicita adoptarea de urgenta a masurilor de austeritate pentru a grabi infiintarea unui guvern, care ar putea fi condus de fostul comisar european Mario Monti.

Senatul va vota vineri pachetul de masuri de austeritate, care prevede, printre altele, cresterea varstei de pensionare si vanzari de actiuni. Camera Deputatilor va vota sambata, scrie Bloomberg

Presedintele Giorgio Napolitano l-a numit pe Monti, miercuri, Senator pe Viata, un titlu onorific, care ii permite acestuia sa voteze in Camera Superioara a Parlamentului.

Randamentele obligatiunilor Italiei au depasit, miercuri, 7%, chiar daca premierul Silvio Berlusconi, considerat vinovat pentru impasul politic din Italia, si-a luat angajamentul de a demisiona.

Daca Italia ar fi abandonata de zona euro, Franta ar pierde din influenta fata de Germania in luarea deciziilor la nivel european.

Guvernul lui Silvio Berlusconi a pierdut majoritatea parlamentara, in urma unui vot crucial desfasurat marti in Camera Deputatilor de la Roma.

Berlusconi a castigat votul pentru aprobarea bilantului pe anul 2010 al statului italian, intrucat opozitia s-a abtinut, dar a obtinut numai 308 voturi, cu mult sub cele 316 voturi necesare pentru o majoritate absoluta (din cele 630 de locuri de deputat). Opozitia a sustinut imediat ca votul arata ca Berlusconi trebuie sa-si prezinte demisia.

#demisie Silvio Berlusconi, #senatori masuri austeritate Italia , #Stiri International