Seful serviciilor secrete din SUA: Statul Islamic are celule in Marea Britanie, Germania si Italia

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 08:35
1018 citiri
Seful serviciilor secrete din SUA: Statul Islamic are celule in Marea Britanie, Germania si Italia
Foto: Arhiva Ziare.com

Statul Islamic are celule teroriste in Marea Britanie, Germania si Italia, a avertizat luni James Clapper, directorul serviciilor americane de informatii (DNI).

Intrebat de un reporter daca teroristii de la Statul Islamic au celule britanice, germane si italiene precum cele care au comis atacul de la Bruxelles, Clapper a declarat ca "da, au".

"Continuam sa observam dovezi ale unor comploturi ISIL in Marea Britanie, Germania si Italia".

Matthew Levitt de la Washington Institute for Near East Policy a declarat pentru CNN ca informatii despre activitatea Statului Islamic in aceste tari "nu sunt noi", dar a adaugat ca "este nou faptul ca o spune si Clapper".

Levitt, un fost subsecretar adjunct pentru Informatii si Analiza in cadrul Departamentului Trezoreriei, a declarat ca, desi atentia s-a concentrat pe buna dreptate asupra Frantei si Belgiei, suspecti au fost arestati, de asemenea, in Marea Britanie si Germania.

Presedintele american Barack Obama incheie in aceste zile un ...citeste mai departe despre "Seful serviciilor secrete din SUA: Statul Islamic are celule in Marea Britanie, Germania si Italia" pe Ziare.com

#Statul Islamic celule Europa, #Statul Islamic Germania Marea Britanie , #Stiri International