Seful Pentagonului: Victimele civile sunt inevitabile in razboiul impotriva Statului Islamic

Duminica, 28 Mai 2017, ora 20:41
1118 citiri
Seful Pentagonului: Victimele civile sunt inevitabile in razboiul impotriva Statului Islamic
Foto: Twitter/U.S. Dept of Defense

Victimele civile sunt inevitabile in razboiul impotriva gruparii Statul Islamic din Siria si Irak, insa SUA fac "tot ce este omeneste posibil" pentru a le evita, a declarat duminica secretarul american al apararii, Jim Mattis (foto).

O coalitie internationala condusa de SUA lanseaza din 2014 atacuri aeriene in Irak si Siria impotriva gruparii Statul Islamic, atacuri care, potrivit unor ONG-uri, provoca tot mai multe victime civile.

Aceste victime "reprezinta o realitate intr-o astfel de situatie", a declarat duminica Mattis pentru CBS.

Insa SUA "fac tot ce este uman posibil, in concordanta cu necesitatile militare" pentru a le evita, a spus el.

Conform unor ONG-uri, cresterea numarului de victime in randul civililor - fapt negat de Pentagon - este rezultatul vointei administratiei Trump de a accelera lupta impotriva jihadistilor si de a-i distruge.

Aceasta afirmatie este insa dezmintita de Pentagon.

"Noi nu am schimbat regulile de operare" a bombardamentelor, care prevad luarea de masuri de precautie pentru a evita victimele civile, a reiterat duminica Mattis.

"Nu exista nicio slabire a hotararii noastre de a proteja persoanele nevinovate", a subliniat el.

Coalitia admite in mod oficial uciderea a peste 450 de civili in bombardamentele sale de la inceputul campaniei lansate in 2014, intre care 105 morti la Mosul pe 17 martie.

Cu toate acestea, Airwars, un grup de jurnalisti cu sediul la Londra, care strange datele publice disponibile, estimeaza ca numarul victimelor civile este de putin 3.681.

Cel putin 13 civili - inclusiv copii - au fost ucisi in aprilie intr-un astfel de atac aerian al coalitiei antijihadiste conduse de SUA asupra unui sat aflat sub controlul Statului Islamic. ...citeste mai departe despre "Seful Pentagonului: Victimele civile sunt inevitabile in razboiul impotriva Statului Islamic" pe Ziare.com

#Pentagon SUA ucis civili Siria Irak, #civili ucisi SUA Stat Islamic, #civili victime lupta Stat Islamic , #Stiri International