Seful Pentagonului: NATO ar putea accelera instalarea elementelor antiracheta in Europa

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 18:56
855 citiri
Seful Pentagonului: NATO ar putea accelera instalarea elementelor antiracheta in Europa
Foto: Wikipedia

Alianta Nord-Atlantica ar putea accelera instalarea elementelor antibalistice in Europa, in contextul tensiunilor cu Rusia, afirma, la Varsovia, secretarul american al Apararii, Chuck Hagel.

"Pentru moment, continuam programul stabilit al proiectului 'Abordare adaptiva etapizata', in scopul indeplinirii angajamentelor asumate pentru protejarea intereselor Poloniei, Romaniei si partenerilor NATO", a declarat Chuck Hagel in cursul intrevederii pe care a avut-o la Pentagon cu Tomasz Siemoniak, ministrul polonez al Apararii, citat de National Journal.

Intrebat daca ar putea fi accelerata instalarea unor elemente antibalistice in Polonia, ca semnal adresat Rusiei, Hagel a raspuns: "Vom opera modificari unde vor trebui. In mod evident, elementele antiracheta sunt pentru amenintari reale. Nu sunt doar la nivel teoretic".

Cu toate acestea, Hagel a subliniat ca interceptoarele antibalistice care vor fi instalate in Europa "nu reprezinta amenintari la adresa Rusiei".

Purtatorul de ...citeste mai departe despre "Seful Pentagonului: NATO ar putea accelera instalarea elementelor antiracheta in Europa" pe Ziare.com

#NATO scut antiracheta, #NATO sistem antiracheta Europa, #NATO sistem antiracheta , #Stiri International