Seful Pentagonului avertizeaza: SUA nu vor castiga razboiul din Afganistan

Marti, 13 Iunie 2017, ora 22:43
812 citiri
Seful Pentagonului avertizeaza: SUA nu vor castiga razboiul din Afganistan
Foto: Facebook/ U.S. Army

Secretarul american al Apararii, James Mattis, a declarat marti in cursul unei audieri in Congres ca SUA nu castiga razboiul impotriva insurgentilor talibani din Afganistan, dar a promis o noua strategie pana la mijlocul lunii viitoare.

Potrivit asteptarilor, aceasta strategie va presupune trimiterea de mii de militari suplimentari.

Unii oficiali americani au pus sub semnul intrebarii avantajele unei astfel de suplimentari de trupe, pentru ca orice numar acceptabil din punct de vedere politic ar fi insuficient pentru a schimba situatia si a crea stabilitate si securitate.

Din 2001 pana in prezent, peste 2.300 de americani au fost ucisi si peste 17.000 au fost raniti in Afganistan.

De asemenea, seful Pentagonului a spus in Congres ca armata a prezentat o lista cu cereri nefinantate, in special pentru echipamente, in valoare de 33 de miliarde de dolari pentru anul fiscal viitor.

Potrivit oficialului, Pentagonul ar urma sa ceara o suplimentare a bugetului cuprinsa intre 3% si 5%, in perioada 2019-2023.

In plus, in cursul unei audieri de luni, Mattis a declarat ca nu exista nimic care sa sugereze ca Rusia vrea o relatie pozitiva cu Statele Unite, spunand ca a ales sa fie un competitor strategic.

"In aceasta perioada (...) nu vad nimic care sa sugereze ca Putin ar vrea o relatie pozitiva cu noi. Acest lucru nu inseamna ca nu putem ajunge acolo in timp ce cautam teren comun", a spus Mattis in cursul unei audieri in Comisia pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentantilor, referindu-se la presedintele rus Vladimir Putin.

"Insa in acest moment a ales sa fie competitiv, un concurent strategic cu noi si va trebui sa continuam sa facem fata acestui lucru", a adaugat seful Pentagonului. ...citeste mai departe despre "Seful Pentagonului avertizeaza: SUA nu vor castiga razboiul din Afganistan" pe Ziare.com

#americani razboi Afganistan, #Mattis SUA razboi Afganistan , #Stiri International