Seful diplomatiei UE avertizeaza ca daca Israelul anexeaza Valea Iordanului vor exista violente

Miercuri, 12 Februarie 2020, ora 09:39
926 citiri
Seful diplomatiei UE avertizeaza ca daca Israelul anexeaza Valea Iordanului vor exista violente
Foto: Arhiva Pixabay

Seful diplomatiei UE, Josep Borrell, a cerut marti Israelului sa nu anexeze Valea Iordanului, o portiune importanta din Cisiordania ocupata, avertizand ca in caz contrar vor avea loc proteste violente ale palestinienilor.

"Asta s-ar putea intampla", a spus el, referindu-se la anexarea Vaii Iordanului si a coloniilor din Cisiordania de catre Israel, prevazute in planul de pace pentru conflictul israeliano-palestinian propus de Donald Trump.

"Puteti fi siguri ca nu va fi pasnic", a spus el in cadrul unei dezbateri din plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, citat de Reuters.

Israelul a ocupat Cisiordania in urma razboiului din 1967, iar Autoritatea Palestiniana vede in acest teritoriu baza unui nou stat palestinian.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu si-a anuntat marti intentia de a anexa Valea Iordanului daca va fi reales.

Vezi si:

Uniunea Europeana respinge planul de pace al lui Trump pentru Orientul MijlociuErdogan respinge planul de pace propus de Trump si le transmite un mesaj tarilor arabe care il sustin: Rusine sa va fie! ...citeste mai departe despre "Seful diplomatiei UE avertizeaza ca daca Israelul anexeaza Valea Iordanului vor exista violente" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Israel anexat valea iordanului , #Stiri International