Seful diplomatiei poloneze: Unde e solidaritatea Germaniei fata de Polonia?

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 16:31
1134 citiri
Seful diplomatiei poloneze: Unde e solidaritatea Germaniei fata de Polonia?
Foto: Ziare.com

Noul ministru de Externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, acuza Germania ca nu da dovada de solidaritate cu Polonia si critica relatia acestei tari cu Rusia.

"Polonia a aderat la NATO in 1999, dar nici azi nu este nicio unitate a aliantei stationata in Polonia sau Europa Centrala", a afirmat Waszczykowski intr-un interviu acordat publicatiei germane Berliner Zeitung, citat de n24.de.

Polonia vrea anularea Actului fondator NATO-Rusia

Motivul pentru aceasta situatie ar fi ca Germaniei ii pasa mai mult de interesele Rusiei decat de cele ale Centrului si Estului Europei. "Asa ca ar trebui sa intrebam germanii: Unde este solidaritatea voastra fata de partenerul vostru cel mai apropiat?", a afirmat seful diplomatiei poloneze.

Ministrul a mai aratat ca noul Guvern de la Varsovia se straduieste sa convinga Germania de necesitatea unei prezente NATO sporita in Centrul Europei.

Anterior acestui interviu, seful diplomatiei poloneze afirmase ca Polonia vrea anularea Actului ...citeste mai departe despre "Seful diplomatiei poloneze: Unde e solidaritatea Germaniei fata de Polonia?" pe Ziare.com

#Polonia critica Germania relatii Rusia, #Polonia criza Germania , #Stiri International