Seful Consiliului European: Moldova are dreptul sa aspire la UE, dar nu o sa fac promisiuni desarte

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 17:10
1025 citiri

Republica Moldova, Georgia si Ucraina au dreptul sa aspire la aderarea la Uniunea Europeana, a declarat miercuri presedintele Consiliului European, Donald Tusk, subliniind insa ca responsabilitatea sa este de a nu face "promisiuni desarte" despre perspectivele integrarii acestor state.

"In primul rand, Parteneriatul Estic nu a fost o promisiune oficiala ca va garanta aderarea la Uniunea Europeana pentru ca ideea, visul aderarii, este ceva destul de nou. Dar, bineinteles, ca Georgia, Moldova si Ucraina au tot dreptul sa aiba acest vis european, dar cred ca este de datoria noastra, si mi se pare ca aceasta este responsabilitatea mea personala, de a nu face promisiuni desarte ca acest lucru ar putea fi posibil maine sau poimaine", a afirmat Donald Tusk.

"Drumul spre Europa nu va aduce, poate, calitatea de membru in viitorul apropiat, dar apropierea de standardele europene, de ...citeste mai departe despre "Seful Consiliului European: Moldova are dreptul sa aspire la UE, dar nu o sa fac promisiuni desarte" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Tusk integrare Moldova, #integrare Ucraina UE, #integrare Georgia UE , #Stiri International