Seful Comisiei Europene, confruntat luni cu un vot de blam la nici o luna de la investire

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 11:33
751 citiri
Seful Comisiei Europene, confruntat luni cu un vot de blam la nici o luna de la investire
Foto: The Telegraph

Luni va avea loc un vot in Parlamentul European de la Strasbourg, pe motiunea depusa de eurosceptici pentru indepartarea sefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, din cauza scandalului LuxLeaks. Juncker si-a preluat noua functie la 1 noiembrie.

Motiunea a fost sprijinita de partidul eurosceptic britanic Ukip, europarlamentarii italieni din partidul Miscarea 5 Stele si membrii Frontului National din Franta, scrie EU Observer.

Sunt slabe sanse ca votul de neincredere sa aiba succes, intrucat Juncker are sprijinul a doua din cele mai mari grupuri din PE - popularii si social-democratii - care au majoritatea in Legislativul european.

Luxembourg Leaks sau Luxleaks este un scandal declansat de publicarea unei serii de articole, la inceputul acestei luni, care releva cum autoritatile din Luxemburg au permis marilor corporatii precum Ikea, Pepsi si Deutsche Bank sa plateasca taxe reduse pana la 0,2% pe profit. La momentul respectiv, Juncker era premier in Luxemburg.

Dupa o ...citeste mai departe despre "Seful Comisiei Europene, confruntat luni cu un vot de blam la nici o luna de la investire" pe Ziare.com

#Juncker motiune eurosceptici LuxLeaks, #Juncker scandal Luxemburg impozite , #Stiri International