Seful CIA il avertizeaza pe Trump: Anularea acordului cu Iranul ar fi culmea nebuniei

Miercuri, 30 Noiembrie 2016, ora 20:10
686 citiri
Seful CIA il avertizeaza pe Trump: Anularea acordului cu Iranul ar fi culmea nebuniei
Foto: CIA

Directorul Agentiei Centrale de Informatii (CIA), John Brennan, a lansat un avertisment catre presedintele ales al SUA, Donald Trump, spunand ca anularea acordului nuclear dintre marile puteri si Iran ar avea consecinte "dezastruoase" si ar fi o "culme a nebuniei"

Intr-un interviu acordat BBC, John Brennan, care va parasi functia de director al CIA in ianuarie 2017, a descris riscurile pe care le-ar presupune decizia lui Trump de a retrage SUA din acest acord menit sa impiedice Teheranul sa se doteze cu bomba nucleara.

Dosarul nuclear iranian a fost una dintre temele de politica externa folosite des de miliardarul republican pe durata campaniei electorale din SUA.

Trump promite ca va abroga acordul "catastrofal" cu Iranul

"In primul rand, faptul ca o administratie ar anula un acord convenit de administratia precedenta ar fi nemaivazut. Mai mult, demersul ar putea duce in Iran la demararea unui program de inarmare, iar asta ar determina si alte state din regiune sa isi ...citeste mai departe despre "Seful CIA il avertizeaza pe Trump: Anularea acordului cu Iranul ar fi culmea nebuniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef CIA Trump acord Iran , #Stiri International