Seful CIA: Coreea de Nord e pe punctul de a dezvolta cu succes rachete nucleare

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 10:04
931 citiri
Seful CIA: Coreea de Nord e pe punctul de a dezvolta cu succes rachete nucleare
Foto: Facebook/Mike Pompeo

Coreea de Nord este pe punctul de a dezvolta rachete nucleare capabile sa loveasca teritoriul american, a declarat Mike Pompeo, directorul CIA.

Oficialul a subliniat ca Washingtonul continua sa prefere diplomatia si sanctiunile ca solutii pentru rezolvarea chestiunii programului balistic si nuclear nord-coreean, insa utilizarea fortei militare ramane o optiune, transmite BBC News.

Coreea de Nord este "atat de aproape acum in ceea ce priveste capabilitatile incat din perspectiva SUA trebuie sa ne comportam ca si cum sunt pe punctul de a obtine acel obiectiv", a declarat Pompeo in cadrul unui discurs la organizatia Foundation for Defense of Democracies.

"Sunt atat de avansati in asta, acum este doar o chestiune de gandit cum sa oprim etapa finala", a adaugat oficialul, precizand ca serviciile de informatii au probleme in a stabili cu siguranta momentul in care Coreea de Nord a reusit sa atinga acest obiectiv.

Regimul de la Phenian afirma ca deja are capacitatea de a ataca teritoriul Statelor Unite.

Citeste despre cele mai noi evolutii din criza coreeana:

Coreea de Nord avertizeaza ca "un razboi nuclear poate izbucni in orice moment"Strategia lui Trump pentru Coreea de Nord: Diplomatia va continua pana cand va cadea prima bomba ...citeste mai departe despre "Seful CIA: Coreea de Nord e pe punctul de a dezvolta cu succes rachete nucleare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea de Nord CIA rachete nucleare , #Stiri International