Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sectorul privat trebuie sa isi asume riscuri, pentru eliminarea activelor toxice

Sectorul privat trebuie sa isi asume riscuri, pentru eliminarea activelor toxice

Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a spus luni ca sectorul privat trebuie sa fie pregatit sa isi asume anumite riscuri, pentru ca planul de eliminare a activelor toxice sa functioneze, scrie Reuters.

Oficialul a explicat ca parteneriatele publice-private, pentru cumpararea activele toxice ale bancilor, vor ajuta la prevenirea unei recesiuni lungi. De asemenea, bancile vor avea acces mai usor la capitalul privat.

"Pentru ca aceste programe sa functioneze, trebuie ca investitorii sa fie pregatiti sa isi asume riscuri," a spus Geithner.

Trezoreria a anuntat luni un plan prin care va aloca pana la 1.000 miliarde dolari pentru cumpararea de active toxice
, pentru sprijinirea unui sistem financiar care "inca incearca sa isi revina".

Programul de Investitii Publice-Private va folosi 75 pana la 100 miliarde dolari, din Programul pentru Inlaturarea Activelor Toxice, de 700 miliarde dolari, si va acorda guvernului "drept de cumparare" a unor astfel de active, in limita a 500 miliarde dolari.

In timp, valoarea programului se va dubla, a anuntat Trezoreria.

"Aceasta abordare este mai buna comparativ cu speranta ca bancile sa elimine gradual aceste active din bilanturile lor contabile sau ca guvernul sa cumpere activele direct," se arata intr-un comunicat al Trezoreriei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1255 ori
Citeste mai multe despreactive toxice sector privat banci