Alegeri SUA: Secretarul american pentru Justitie autorizeaza deschiderea unor anchete "daca exista acuzatii clare si potential credibile"

Marti, 10 Noiembrie 2020, ora 07:25
1091 citiri
Alegeri SUA: Secretarul american pentru Justitie autorizeaza deschiderea unor anchete "daca exista acuzatii clare si potential credibile"
Joe Biden (stanga) si Donald Trump (dreapta) FOTO Facebook (colaj)

Secretarul american al Justitiei, Bill Barr, a dat unda verde luni deschiderii de anchete privind posibile nereguli in timpul alegerilor prezidentiale din 3 noiembrie despre care Donald Trump da asigurari ca au fost marcate de ''fraude'', fara a aduce insa dovezi, relateaza AFP.

Bill Barr, unul dintre ministrii cei mai loiali presedintelui in exercitiu, a subliniat ca aceasta autorizatie, trimisa procurorilor federali din toata tara, nu indica faptul ca Departamentul Justitiei are dovezi ale existentei unor situatii autentice de frauda.

''Va autorizez sa investigati acuzatii substantiale de nereguli privind voturile sau numararea buletinelor de vot inainte de certificarea alegerilor in jurisdictiile dumneavoastra, in anumite cazuri'', a scris el in documentul transmis.

''Astfel de anchete pot fi efectuate daca exista acuzatii clare si potential credibile de nereguli care, daca sunt dovedite, ar putea avea un impact asupra rezultatului alegerilor federale intr-un stat'', a adaugat el.

Anchetele privind fraude electorale tin in mod normal de responsabilitatea fiecarui stat, care isi stabileste si controleaza propriile reguli electorale.

Departamentul de Justitie al Statelor Unite nu intervine, de obicei, intr-o astfel de situatie pana cand numarul de voturi nu este certificat si numararea nu este completa.

Echipa de campanie a lui Donald Trump contesta rezultatele obtinute de Joe Biden in mai multe state - in primul rand in Pennsylvania si Nevada. ...citeste mai departe despre "Alegeri SUA: Secretarul american pentru Justitie autorizeaza deschiderea unor anchete "daca exista acuzatii clare si potential credibile"" pe Ziare.com

#alegeri SUA, #anchete, #Donald Trump, #secretarul pentru justitie, #Joe Biden , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”
  10. România pune piciorul în prag: S-a opus unui proiect major al Uniunii Europene