Seful NATO, la Bucuresti: Rusia incearca sa schimbe prin forta granitele

Joi, 02 Iulie 2015, ora 13:01
820 citiri
Seful NATO, la Bucuresti: Rusia incearca sa schimbe prin forta granitele
Foto: Digi24

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, se afla in vizita oficiala in Romania, prilej cu care a avut intalniri cu presedintele Klaus Iohannis, premierul interimar Gabriel Oprea, ministrul Apararii si ministrul de Externe. Concluzia vizitei este ca e nevoie de o Alianta puternica si o solidaritate puternica in fata agresiunilor de la est si sud.

In programul zilei de joi figureaza si inaugurarea Centrului de comanda si control al Unitatii pentru Integrarea Fortelor NATO. Prima vizita a noului secretar general NATO, care a preluat mandatul in octombrie 2014, are loc in contextul in care premierul Victor Ponta se afla in Turcia de 19 zile si nu se stie cu exactitate cand va reveni in tara.

In declaratiile sustinute la Palatul Cotroceni, presedintele Iohannis si secretarul general Stoltenberg au subliniat gravitatea amenintarilor la adresa aliantei care vin dinspre Rusia si din nordul Africii, si au afirmat de comun acord ca NATO este o alianta defensiva, dar care trebuie ...citeste mai departe despre "Seful NATO, la Bucuresti: Rusia incearca sa schimbe prin forta granitele" pe Ziare.com

#Jens Stoltenberg vizita Bucuresti , #Stiri International