Secretarul de stat pentru Trezorerie din Marea Britanie demisioneaza

Joi, 18 Iunie 2009, ora 10:30
1325 citiri
Secretarul de stat pentru Trezorerie din Marea Britanie demisioneaza

Scandalul deconturilor exagerate din Marea Britanie a facut o noua victima miercuri, secretarul de stat pentru Trezorerie, Kitty Ussher, anuntand ca demisioneaza, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Ussher, al carei portofoliu tine de Ministerul de Finante, a declarat ca nu a abuzat de sistemul de deconturi, dar ca nu vrea sa fie o grija in plus pentru premierul Gordon Brown.

"Va sustin si sunt suta la suta loiala Partidului Laburist. De aceea, nu vreau sa fiu o sursa de probleme, pentru dumneavoastra sau pentru partid", a declarat ea.

Demisia intervine chiar inainte ca ministrul de finante, Alistair Darling, sa sustina discursul anual despre starea economiei.

Aceasta este o noua lovitura pentru Brown, care incearca sa-si reafirme autoritatea, in conditiile in care 11 dintre ministrii sai s-au retras, partidul a fost invins categoric la alegerile locale si europene, iar figuri importante ale laburistilor contesta deschis modul in care el conduce formatiunea.

Ussher va fi inlocuita cu Sarah McCarthy-Fry, pana acum secretar de stat pentru Comunitati.

La 5 iunie, dupa demisiile in lant ale ministrilor, Brown a anunsat o usoara remaniere guvernamentala si si-a reafirmat intentia de a ramane in functie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie, # economie, # functie, # partid , #Stiri International