Se rupe Spania in doua? Cifrele sunt diabolice

Luni, 28 Decembrie 2015, ora 07:16
1325 citiri
Se rupe Spania in doua? Cifrele sunt diabolice
Foto: Facebook/Artur Mas

Militantii extremei stangi secesioniste din Catalonia au amanat pentru 2 ianuarie decizia lor in privinta formarii unui guvern separatist care sa avanseze spre independenta acestei bogate regiuni din nord-estul Spaniei.

Dupa mai multe tururi de scrutin, adunarea generala a partidului Candidatura d'Unitat Popular (CUP) s-a incheiat in impas duminica seara, relateaza AFP.

Jumatate dintre militanti, cu 1.515 voturi, s-a pronuntat pentru a-l lasa pe actualul sef al executivului regional, Artur Mas (foto), un conservator controversat, sa formeze viitorul guvern. Cealalta jumatate a respins aceasta propunere tot cu 1.515 voturi.

Decizia finala urmeaza sa fie luata de consiliul politic al acestei formatiuni anticapitaliste, antieuropene si anti-NATO. Consiliul este format din 60 de reprezentanti ai adunarilor teritoriale si grupurilor politice si sindicale care alcatuiesc CUP.

Artur Mas are nevoie de cel putin doua din cele zece voturi ale deputatilor CUP pentru a fi investit de ...citeste mai departe despre "Se rupe Spania in doua? Cifrele sunt diabolice" pe Ziare.com

#Catalonia independenta, #Spania rupe Catalonia , #Stiri International