Se pregateste sedinta comuna de guvern Romania - R. Moldova, din 23 martie

Sambata, 18 Martie 2017, ora 11:20
868 citiri
Se pregateste sedinta comuna de guvern Romania - R. Moldova, din 23 martie
Foto: Facebook Pavel Mobil

Primul-ministru al Moldovei, Pavel Filip, a avut, vineri, o intrevedere cu ambasadorul Romaniei la Chisinau, Daniel Ionita, scopul intalnirii fiind pregatirea vizitei de lucru pe care Filip o va face in Romania pe 23 martie, vizita de lucru care va avea ca punct central sedinta comuna a guvernelor roman si moldovean de la Piatra-Neamt.

"Cei doi oficiali au reiterat subiectele de interes comun care vor fi incluse pe agenda bilaterala, printre care: proiectele din domeniul economic, energetic, social, al educatiei, finantelor, justitiei si al afacerilor interne. O atentie aparte va fi acordata subiectului de interconectare energetica dintre cele doua state", transmite guvernul de la Chisinau.

Pavel Filip a evocat relatiile bilaterale foarte bune dintre cele doua state. "Romania ne-a dat o mana de ajutor exact in momentul in care Republica Moldova avea cea mai mare nevoie. Datorita asistentei financiare si a utilizarii eficiente a acesteia, am reusit sa deblocam finantarile externe si sa depasim criza in care s-a pomenit tara noastra in anul 2015", a declarat Pavel Filip.

Acesta l-a informat pe ambasadorul roman privind agenda reformelor preconizate de catre guvernul Moldovei si hotararea acestuia ca acestea sa duca la ireversibilitatea parcursului european al tarii vecine.

"Republica Moldova este o prioritate strategica in politica externa a Romaniei si suntem gata sa va ajutam in atingerea obiectivului de integrare europeana a tarii", a spus, la randul sau, ambasadorul Sorin Ionita. ...citeste mai departe despre "Se pregateste sedinta comuna de guvern Romania - R. Moldova, din 23 martie" pe Ziare.com

#sedinta guvern Romania Republica Moldova , #Stiri International