Scrisoarea unui oficial de la Casa Alba: Sunt parte din Rezistenta. Se ia in considerare ca Trump sa fie declarat inapt pentru functie

Joi, 06 Septembrie 2018, ora 10:36
1052 citiri
Scrisoarea unui oficial de la Casa Alba: Sunt parte din Rezistenta. Se ia in considerare ca Trump sa fie declarat inapt pentru functie
Foto: Facebook/Donald J Trump

Un oficial anonim din administratia Trump a vorbit despre imoralitatea presedintelui american si nesabuitul mod de a lua decizii intr-o scrisoare deschisa publicata miercuri de New York Times, in care afirma ca face parte din "Rezistenta" ce incearca sa impiedice cele mai rele impulsuri ale lui Donald Trump.

In textul publicat se arata: "Dilema - pe care Trump nu a prins-o in totalitate - este ca multi oficiali din propria-i administratie muncesc din interior sa dejoace parti din agenda lui si cele mai rele tendinte ale lui. Stiu asta. Sunt unul dintre ei".

NY Times nu a dezvaluit numele autorului, cunoscut publicatiei, pentru a nu-i periclita locul de munca, si a precizat ca publicarea acestei scrisori era singurul mod de a oferi o importanta imagine de ansamblu cititorilor.

Publicatiile importante publica extrem de rar scrisori deschise anonime. In cazul New York Times, aceasta practica nu este fara precedent.

Al 25-lea amendament

Autorul scrisorii sustine ca rezistenta din interior nu este aceeasi cu cea a stangii impotriva presedintelui. "Credem ca principala noastra obligatie este fata de aceasta tara, iar presedintele continua sa actioneze in detrimentul bunului mers republicii".

Oficialul mai dezvaluie ca a fost luata in considerare si invocarea celui de-al 25-lea Amendament: majoritatea oficialilor Cabinetului il pot declara, in Congres, pe presedinte "incapabil sa indeplineasca indatoririle".

In scrisoare, el invoca si comportamentul schimbator al presedintelui si stilul "limitat si ineficient" de a conduce: "Desi a fost ales ca republican, presedintele arata o mica afinitate fata de ideile imbratisate de conservatori: minti libere, piete libere si oameni liberi".

Scrisoarea

Lucrez pentru presedinte, dar, impreuna cu alti colegi, m-am angajat sa il impiedic sa isi puna in aplicare unele puncte din agenda si sa isi manifeste cele mai rele comportamente. (...) Ceea ce Trump pare sa nu inteleaga pe deplin este ca multi dintre oficialii de top din Administratia sa lucreaza asiduu din interior ca sa faca asta. Stiu asta. Sunt unul dintre ei.

Ca sa fie clar, noi nu suntem opozitia stangii. Noi vrem ca Administratia sa fie una de succes si credem ca multe dintre politici au facut deja America mai sigura si mai prospera.Dar credem ca principala noastra datorie este fata de tara si actiunile presedintelui continua sa faca rau republicii.

De aceea multi dintre cei din echipa lui Trump am jurat sa facem tot ce putem ca sa con ...citeste mai departe despre "Scrisoarea unui oficial de la Casa Alba: Sunt parte din Rezistenta. Se ia in considerare ca Trump sa fie declarat inapt pentru functie" pe Ziare.com

#Trump sursa anonima Casa Alba, #sursa administratie Trump atac , #Stiri International